Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού
«Ο κόσμος είναι δανεικός από τα παιδιά μας» λέει μια αφρικάνικη παροιμία.

Η Ένωση Γραφιστών Ελλάδας σε συνεργασία με το «Συνήγορος του Παιδιού» και στα πλαίσια δράσης των «δημιουργικών κυμάτων», κάλεσε όλους τους σχεδιαστές οπτικής επικοινωνίας να απόστελουν μία ή και περισσότερες αφίσες με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού» στις 20 Νοεμβρίου.

Ο «Συνήγορος του Παιδιού», τμήμα της Ανεξάρτητης Αρχής «Συνήγορος του Πολίτη», έχοντας ως έναν από τους στόχους του την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση αναφορικά με τα δικαιώματα των παιδιών, θα τυπώσει έναν αριθμό αφισών, για να εκτεθούν σε σχετική εκδήλωση και να σταλούν σε επιλεγμένα σχολεία όλης της χώρας.
Θα αναρτηθούν επίσης, στην ιστοσελίδα του «Συνηγόρου του Παιδιού» www.0-18.gr και τέλος θα διερευνηθεί η πιθανότητα ανάρτησης τους σε μέσα μαζικής μεταφοράς και σε σταντ του Δήμου Αθηναίων καθώς και άλλοι πιθανοί τρόποι δημοσιοποίησης.

Από τις 79 συμμετοχές που υποβλήθηκαν συνολικά, επιλέχθηκαν των κάτωθι:
Luba Lukova
Αρβανίτης Δημήτρης
Εργελέντζης Γιάννης
Κανελλόπουλος Δημήτρης
Παπαδημητρίου Εύη
Παπαδημητρίου Χρήστος
Ρόδης Χάρης
Τρίτσης Γεράσιμος
Τσούτης Νίκος
Φετάνης Ιωάννης
Χατζηιορδάνογλου Παντελής

Οι Ομάδα Εφήβων Συμβούλων του Συνηγόρου του Παιδιού έκρινε ποιες από τις επιλεγμένες αφίσες θα καταλήξουν στα σχολεία και είναι των:
Αρβανίτης Δημήτρης
Παπαδημητρίου Εύη
Παπαδημητρίου Χρήστος
Ρόδης Χάρης
Τρίτσης Γεράσιμος
Φετάνης Ιωάννης

Για ειδική χρήση επιλέχθηκαν οι 10 συμμετοχές του Γαλάνη Δημήτρη που θα γίνει σε συνεννόηση μεταξύ του "Συνήγορο του Παιδιού" και του σχεδιαστή.
Επισημαίνετε ότι η συμμετοχή της Luba Lukova έχει σχεδιάστει για καμπάνια του μη κερδοσκοπικού οργανισμού "Kids Unique".

σε αυτό το αρχείο μπορείτε να δείτε και τις 79 συμμετοχές:

------------------------------------------------------------------------------------

LUBA LUKOVA ΤΡΙΤΣΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΦΕΤΑΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΟΥΤΗΣ ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΟΔΗΣ ΧΑΡΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΕΥΗ ΧΑΤΖΗΙΟΡΔΑΝΟΓΛΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΤΣΟΥΤΗΣ ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ ΕΡΓΕΛΕΤΖΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΑΛΑΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ